Over Hugo-Jan Ruts

Hugo-Jan Ruts is gefascineerd hoe trends in de wonderlijke wereld van werk trends als individualisering en de behoefte aan wendbaarheid bij organisaties en mensen op elkaar botsen of juist elkaar versterken. 

Hij publiceert veel over trends en innovaties in de wereld van inhuur, bemiddeling van zelfstandige professionals en de samenwerking tussen organisaties en zelfstandige interim professionals. Van opinieartikelen tot rapporten, het liefst op basis van eigen onderzoek. 

Wat hij eigenlijk nog liever doet, is die kennis gebruiken om andere aan het woord te laten. Modereren van discussies, van groot tot klein. Scherp en deskundig. 

Feiten doen er voor Hugo-Jan Ruts toe. Zijn factchecks zorgen dat beeldvorming plaats maakt voor een debat op basis van feiten.   

Hugo-Jan Ruts is initiatiefnemer en hoofdredacteur van het kennisplatform ZiPconomy in Nederland, mede-initiatiefnemer van het platform NextConomy in België en directeur van Bureau93. 

Hugo-Jan Ruts studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en vervulde voorheen (interim)management- & directiefuncties bij met name HR dienstverleners.